30 d’abr. 2010

SANT JORDI A TORTOSA

Segons el Blog de la Marfanta els llibres locals més venuts a Sant Jordi van ser:



Mans de Fang de Francesca Aliern. Més informació
Les Bruixes d'Arnes de David Martí Martínez. Més informació
Cementiri Nuclear de Anton Dorca. Més informació

TASTETS DE PATRIMONI

Si us interessa el nostre patrimoni, heu de saber que l’Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona organitzen el programa Tastets de Patrimoni que consisteix en presentacions adreçades a professorat de primària i secundària que contempli en la seva programació les sortides culturals, i a públic en general
interessat en conèixer el patrimoni més proper. Al final de cada cicle s’organitzarà una sortida a la ruta més votada.
El segon d’aquests Tastets de Patrimoni es realitzarà el 5 de maig a dos quarts de set de la tarda a la Biblioteca Pública de Tarragona i se centrarà en la Ruta patrimonial sobre la industrialització de la Sénia, a càrrec del Centre d’Estudis Seniencs.
Trobareu el programa complet d’aquesta activitat al portal de l’Institut Ramon Muntaner


Per a més informació: merce@irmu.org.


29 d’abr. 2010

PRESENTACIÓ DE MEMORIA PEDAGÓGICA SOBRE LA DANZA CLÁSICA



Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Dansa, el proper divendres 30 d'abril a les 19 hores, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, tindrà lloc la presentació del llibre Memoria pedagógica sobre la danza clásica de Bàrbara Kasprowicz.

Durant l'acte hi haurà una lectura de poemes d'Anna M. Bel, Zoraida Burgos, Manel Pérez Bonfill i Albert Roig acompanyats de danses dels alumnes de l'Escola de LLibertat Curto

28 d’abr. 2010

PREMI D'INVESTIGACIÓ JOVE. GANDESA

Ja tenim dos noves obres sobre les nostres terres!

El pròxim divendres 30 d’abril, a les 18’30 h., es presentarà a la Biblioteca de Gandesa els treball guanyador del Premi d’Investigació Jove a Gandesa 2008, La Gandesa Medieval, de l’Aleix Pujol, i el llibre finalista del mateix premi, La Fontcalda, paradís meravellós, de Joan Serra i Saún.

27 d’abr. 2010

PREMI JOAN CID I MULET


Aquest passat Dissabte, dia 24 d'Abril de 2010 i durant el transcurs del sopar literari que oferia l'Associació de Veïns "Jesús-Catalònia" al Casal Jesusenc, amb motiu de l'entrega dels premis "Joan Cid i Mulet" de narrativa i "Enric Bayerri" al treball d'investigació històrica, es fallava el premi Joan Cid i Mulet de Narrativa, que va ser declarat desert. Durant la cerimònia es va atorgar el Primer Accèssit del Premi Joan Cid i Mulet de Narrativa a Olga Besolí pel relat L'Avi Francesc.

L'autora també ha rebut darrerament el Premi Micalet de Teatre 2009 de la ciutat de València per l’obra Pols de Roses i el Premi Especial d’Integració del XXXVI Premi de Contes "Ciudad de Tudela” 2010 per El Viaje

23 d’abr. 2010

NOVETATS DE LA SETMANA

Ja els podeu trobar a la biblioteca!

Lo Carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo : un paisatge musical per al Delta de l'Ebre / Gemma Bo, Elena Fabra, Arturo Gaya
La fe : sus acepciones y sus consecuencias / Francisco Abrodos Regueiro.
El Genet nu : un brigadista a la batalla de l'Ebre / Joan Giné-Masdeu


21 d’abr. 2010

EXPOSICIO AL MUSEU DEL MONTSIÀ

Del 20 d'abril al 23 de maig de 2010 podeu visitar, al Museu Comarcal del Montsià, l'exposició
"El Vestit Tradicional a Amposta i a les Terres de l’Ebre".


Més informació

Si us interessa el tema i en voleu saber més, a la biblioteca podeu consultar El Vestit tradicional d'Amposta : la seva època de Màrius López Albiol

20 d’abr. 2010

PRESENTACIONS SANT JORDI

En tenim per a tots els gustos:


  • Aliern, Francesca. Mans de Fang. Biblioteca Comarcal Móra d'Ebre. Dimecres 21, a les 8 del vespre
  • Pellicer, Vicent. Terres de l'Ebre. Vida i colors. A la 2 de Viladrich. Dimecres 21, a les 8 del vespre
  • i per Sant Jordi, a La 2 de Viladrich, alguns escriptors ebrens signaran les seves obres. Si en voleu saber els autors, els horaris i altra informació...

16 d’abr. 2010

PRESENTACIÓ A LA 2 DE VILADRICH


Avui dia 16 d'abril, a les vuit de la tarda, tindrà lloc a la Llibreria La 2 de Viladrich la presentació del llibre El Falsari de Toni Orensanz.

La presentació anirà a càrrec de l'escriptor Andreu Carranza.

Més informació sobre l'obra

15 d’abr. 2010

FIRA LITERARIA DE JESUS


Entre els dies 16 i 19 d'abril de 2010 tindrà lloc a Jesús la IV Fira Literària Joan Cid i Mulet.

En el marc de la fira hi haurà diferents activitats com ara conta-contes, tallers, presentacions de llibres, recitals de poesia.


Tots els actes és celebraran a la Plaça Patí de la Immaculada i són oberts a tothom.


Si en voleu saber més, consulteu el programa d'actes

7 d’abr. 2010

MÉS PRESENTACIONS DE LLIBRES

Les properes presentacions de la Llibreria Viladrich, seran:

  • dijous 8 d'abril, a les 20 h., Les bruixes d'Arnes, una novel·la de David Martí (també es presenta el divendres 9, a les 19,30 h., a la Biblioteca Municipal de Roquetes)
  • i divendres 9 d'abril a les 20 h., també a la 2 de Viladrich, presentació de la darrera novel·la de Francesca Aliern que porta per títol Mans de fang

Totes dues les teniu ja disponibles a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Serà a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, avui dimecres, a les 18 h. conta-contes i presentació del llibre Un Tresor...el Crist de la Puríssima. A càrrec de Lourdes Pujol Casanova, autora del text, i de Mentxu Pérez Llorca, autora de les il·lustracions.

6 d’abr. 2010

INAUGURACIÓ DEL CENTRE D'INTERPRETACIÓ "INTERNACIONALS A L'EBRE"

En un post anterior ja us vam parlar del Web del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe). Ara podeu visitar el nou equipament de la Fatarella, es tracta del centre d’interpretació Internacionals a l’Ebre, inaugurat el passat 27 de març.

Aquest nou centre d’interpretació del Comebe pretén transmetre la importància que la participació internacional va tenir en el desenvolupament de la Guerra Civil i de la Batalla de l’Ebre i aborda la internacionalització del conflicte des de diverses perspectives (personals, organitzatives, militars).

Més informació

1 d’abr. 2010

WEB DE LA SETMANA

Després d'un breu parèntesi recuperem aquesta secció recomanant el blog Tortosa Antiga .

Els autors del bloc recullen fotos digitalitzades "del passat que il•lustren la ciutat i els seus entorns i per extensió totes les terres de l’Ebre , els seus ciutadans, les seves tradicions, els seus oficis, personatges il•lustres de la ciutat, polítics, construccions d’edificis, ponts, serveis de la ciutat, transports, interiors de cases i els seus habitants, els seus mitjans de subsistència, el pas de diferents moviments artístics, com gòtic, barroc, modernisme, fins l’actualitat i com queda reflectit en la memòria col•lectiva de la societat... "

Podeu visitar-lo per mirar les fotos que ja hi ha penjades, o si voleu, per col·laborar enviant-los noves fotografies amb una mínima informació: autor, any de la fotografia i informació sobre què s'hi pot veure.